Wie zijn wij

Na een aantal jaren bij een kinderdagverbijf met antroposofische elementen te hebben gewerkt droomde ik van een dagverblijf waar overvloed zou zijn. Een overvloed aan ruimte, plezier, zachtheid, speelgoed voor kinderen en tevens ruimte voor ouders.

Ik wist van binnenuit dat het anders kon, maar hoe?

Ik vroeg Fieke Savenije of ze met mij mee het avontuur wilde opzoeken. Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen in mijn oude huis met een soort gastouder opvang met een professionele inslag.

Het werd een warme plek!

We verhuisden in 2004 naar de Lorentzlaan 71 en bouwden het uit tot wat het nu is. Fieke is in begin 2012 naar een ander dagverblijf gegaan en ik ben verder gegaan met mijn droom: een leuke, lieve, fijne, ruime, zachte plek waar kinderen met veel vrijheid kunnen groeien.

Warme groet,

Albertine ter Keurst  

De Kleine Roos
Lorentzlaan 71
Tel. 020-4639495 

Hallo allemaal,

Ik ben Stefanie en ik ben sinds oktober 2010 werkzaam bij de kleine roos.


Ik ben begonnen met de opleiding PABO(lerarenopleiding voor het basisonderwijs). Deze heb ik 1 jaar gedaan en daarna heb ik ook nog een half jaar voor geschiedenislerares gestudeerd. Dit was toch niet wat bij mij paste en ik ben toen een jaar gaan werken. Na dat jaar besefte ik dat ik toch met kinderen wilde werken en ben toen in 2009 een versnelde opleiding  SPW-3 gaan doen.


Tijdens deze opleiding ben ik als invalskracht gaan werken bij een grote organisatie in Amsterdam. Ook ben ik stage gaan lopen bij de kleine roos.

Ik vond dit heel leuk omdat ik goed de verschillen kon zien tussen beide dagverblijven. 

Ik merkte ook dat ik de manier van werken en omgaan met de kinderen veel fijner vond bij de kleine roos. Gelukkig voor mij was het na mijn opleiding mogelijk om te blijven werken op de kleine roos.


Nu werk ik met veel plezier 4 dagen op De Kleine Roos.

Hallo allemaal,

Ik ben Agnita Peereboom-Kes. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters. 

In mei 2015 ben ik voor het eerst bij de kleine roos geweest, toen op gesprek. Ik heb uitgebreid met Albertine gesproken en wat zij vertelde sprak mij enorm aan. Ondanks dat ik al ruim 20 jaar in de kinderopvang werk werden mijn ogen tijdens dit gesprek opnieuw geopend. Ik vond het ook heel fijn dat ik daarna een keer mee kon draaien op de groep en zo de visie ook daadwerkelijk terug zag in de werkwijze door de leidsters. In de maanden erna voelde ik mij steeds wat meer groeien en door de coaching van de anderen kon ik deze mooie visie steeds beter implementeren. Ik werk nu (mei 2017) 2 jaar bij de kleine roos en ik heb het enorm naar mijn zin. Omdat het 1 verticale groep betreft is het contact met de kinderen, ouders en leidsters heel goed. Dit voelt heel fijn, ik hoop hier nog lang te kunnen blijven. Hopelijk tot ziens bij de kleine roos.

Groetjes van AgnitaHoi,

Ik ben Youssra 29 jaar. Ik ben in 2018  stage komen lopen op De Kleine Roos.

Ik hier hiervoor Secretarieel medewerkster gestudeerd. Vond het toch niet helemaal bij mij passen. Ik ben toen voor mezelf gaan zitten en denken wat vind ik nou echt leuk om te doen. Het enige waar ik aan kon denken was werken met kinderen. Dit was mijn eerste stageplek en gelijk ook mijn werkplek geworden. Ik ben hier gekomen via Wahiba (mijn nicht). Wahiba wist gelijk al dat ik bij De Kleine Roos team zou passen. Vol spanning gebeld en een afspraak gemaakt met Albertine. Ik zou het zo overdoen, wat een fijne plek is De Kleine Roos. Wat een respect hebben de leidsters voor de kinderen. Het praten met de baby's vond ik vooral zo bijzonder en mooi. Hoe zacht iedereen met elkaar omgaat en respecteert.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat geleerd, tot de dag van vandaag leer ik nog steeds veel op De Kleine Roos. Ik werk met veel liefde en plezier op De Kleine Roos. 


Hoi allemaal,

Mijn naam is Nicolien 39 jaar (1978). Ik woon in Diemen samen met mijn lieve man Joost en onze drie geweldige kinderen Shanna, Milan en Anou. Mijn hobby’s zijn lezen, drummen, zingen, gitaar spelen, dansen, tekenen, fotograferen, zeilen, skiën, wandelen in de natuur met onze hond.

Van kinds af aan wist ik dat ik met kinderen/ jongeren wilde werken. Ik ben eerst begonnen in de zorg op een kinderdienstcentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ik heb daar een geweldige en zeer leerzame tijd gehad. Na 10 jaar was ik klaar voor iets anders en stroomde ik door naar de ambulante ondersteuning. Ik begeleidde jonge kinderen die op bepaalde ontwikkelingsgebieden wat extra aandacht konden gebruiken op dagverblijven, basisscholen, peuterspeelzalen. Via die weg ben ik uiteindelijk terecht gekomen op een peuterspeelzaal in Diemen. Inmiddels was ik woonachtig in Diemen, moeder van 2 kinderen met een derde op komst en vond ik het erg fijn om zo dichtbij huis en parttime te kunnen werken. De 7 jaren op de peuterspeelzaal/voorschool waren roerig. Het werken met  kinderen vond ik geweldig, maar de manier waarop en hoe dat van bovenaf bepaald en bedacht werd sloot niet aan bij mijn ideeën. Gelukkig kwam ik in 2015 via een vriendin(en nu collega) terecht bij “de Kleine Roos”, een prachtige plek met lieve mensen, fijne huiselijke sfeer, geweldige tuin, een plek waar ouders altijd welkom zijn, kinderen echt worden gezien, ze de ruimte en rust krijgen om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen, de intrinsieke motivatie en autonomie wordt gerespecteerd en gestimuleerd. Het  voelde alsof ik thuis kwam, zo fijn! Inmiddels werk ik hier al bijna twee jaar met veel plezier op de maandag en donderdag.

Hoi allemaal,

Ik ben Lis (Melissa) en ik werk 4 à 5 dagen bij de Kleine Roos. Ik woon in Amsterdam samen met mijn hond Katy. Ik heb twee grote passies: patisserie/koken en werken met kinderen. Na de middelbare school heb ik de opleiding Zelfstandig Banketbakker afgerond. Niet lang daarna verhuisde ik naar Curaçao. Het was bedoeld als tussenjaar, maar er volgden meer jaren. Op Curaçao heb ik gewerkt in de horeca, bij een Rescuecenter en in een sportschool. Mijn passie voor werken met kinderen groeide. Ik besloot om stage te lopen bij een kinderdagverblijf. Ik merkte dat mijn hart bij de kinderen lag en besloot me om te scholen. In 2021 verhuisde ik samen met Katy naar Nederland. Ik ben begonnen aan de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Werker, die ik overigens een half jaar geleden heb afgerond.

Ik was op zoek naar een stageplek bij een kinderdagverblijf. Ik had keuze uit meerdere opvanglocaties en koos vol overtuiging voor de Kleine Roos. Ik weet nog dat ik een voet binnen zette en meteen voelde: ‘Ja, dit is de plek waar ik wil zijn’. Ik voelde de warmte en een fijne huiselijke sfeer. 


Inmiddels, 2,5 jaar verder, ben ik heel dankbaar dat ik tot op de dag van vandaag deel uitmaak van de Kleine Roos. Ik leer nog steeds enorm veel. Het mooiste vind ik dat elk kind “gewoon” mag zijn wie hij is en dat emoties er mogen zijn. Bij ons, en bij een ieder ander ook. 

Groetjes Lis